Cirkusträning för särskolan

ALLT ÄR MÖJLIGT I CIRKUSEN

Här finns bara möjligheter, inga "det går inte"

Cirkus Cirkör lär deltagarna att våga mer än de vågar och ompröva sina mentala gränser. Oavsett fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar kan allt bli möjligt! I luften tränas tilliten till sig själv och andra, på linan tränas balansen, i parakrobatiken övas samarbete, i jongleringen koordination och närvaro. I cirkusen kan en svaghet bli en styrka och ett misslyckande ett steg mot att lyckas.

För gruppen med autism var det så rörande att de vågade saker som de aldrig gjort  förut. Cirkuspedagogerna var proffsiga och hade ett fint förhållningssätt, de mötte eleverna på ett respektfullt sätt och fick dem att våga prova på aktiviteter som gjorde oss förvånade. Tack för en innehållsrik dag!

Annette Hellström, Talpedagog, Huddinge tal- och språkskola

Så himla bra med cirkusartisterna som lär våra elever något nytt och något som de inte trodde att de kunde lära sig. Tack till alla cirkusartister! Ni lär ut medfingertoppskänsla!

Barbara Schwanhäusser, Speciallärare, Sjöstadsskolans grundsärskola
 


Arrangörsfakta

För särskolor brukar pedagogerna som känner eleverna väl tycka till om en lagom längd på passet. Vi kan ha max 3 pass/grupper på en och samma dag.

Målgrupp: från 5 år och uppåt
Lokal: Gymnastiksal eller liknande
Bygg- och rivtid: 30 min

Två eller tre Cirkörpedagoger kommer på besök, max 5 elever per pedagog och pass.
 


För bokningar och frågor kontakta oss

pedagogiskaprogram@cirkor.se

Linda: 08 555 537 34
Irene: 07 605 658 74