Cirkus de Luxe

SHOW + WORKSHOP =
EN KULTURELL OCH FYSISK UPPLEVELSE!

Det är en oslagbar kombination att eleverna först får se artisterna på scen och sedan möter dem som pedagoger i en workshop.
I cirkusshowen gestaltar artisterna vikten av samarbete, tillit och rätten att få vara sig själv. Utgångspunkter i alla våra cirkusworkshops handlar om värdegrundsskapande arbete.

Eleverna kommer att få se en cirkusshow på hög teknisk nivå och sedan själva få prova cirkus. Det kommer att bli en lustfylld upplevelse och en dag full av nya utmaningar. Efter vårt besök kommer eleverna ha med sig skratt, pirr i magen, känslan av att ha vågat prova något nytt och att ha sett tricks de aldrig sett förut. De kommer upptäcka nya sidor av både sig själva och sina klasskompisar och med hjälp av samarbetet som krävs i cirkusträning stärka vi-et/gruppkänslan i klassen.

Hur genomförs Cirkus de Luxe?

Vi har ett specialerbjudande på ett femdagarspaket med show dag ett och fyra heldagars cirkusworkshops.
Om din skola har 300 elever kan upplägget se ut så här: Första dagen ser alla eleverna showen. Vi kan spela showen två gånger på samma dag och plats. De följande fyra dagarna möter artisterna eleverna i tre pass om dagen med ca 25 elever i varje pass/klass (ca 75 elever per dag, totalt 300 på fyra dagar).
 


Lärarhandledning

Vid bokning av Cirkus de Luxe skickar vi våran lärarhandledning som innehåller övningar och diskussionsunderlag som fördjupar tematiken i showen. Handledningen ger också verktyg och förslag på hur man kan jobba vidare med cirkus i skolämnena efter vårt besök.
 


Sök stöd till Skapande Skola

På Kulturrådet kan du söka stöd för Skapande skola i hela landet.

Läs mer här


För bokningar och frågor kontakta oss

pedagogiskaprogram@cirkor.se

Linda: 08 555 537 34