Aquanauts

AQUANAUTS med Cirkus Cirkör är ett unikt möte mellan konstsim och nycirkus en specialutformad site specific-föreställning under och över vattenytan. Föreställningen är en poetisk och visuellt storslagen upplevelse om kärlek och respekt fylld med luft- och vattenakrobatik och häpnadsväckande formationer.

Välkommen in i Aquanauternas universum. AQUANAUTS med Cirkus Cirkör är en helhetsupplevelse för alla sinnen. Här sprider silverblänkande kön- och ordlösa varelser sitt budskap om kärlek och gemenskap.

Stockholms kulturfestival – Över än 100 000 åskådare

AQUANAUTS med Cirkus Cirkör har tidigare framförts på Forsgrenska badet i Stockholm samt under H20-festivalen i Jönköping. Nu senast visades föreställningen i sin hittills största form under Stockholms Kulturfestival 2018 där den framfördes  fem kvällar inför mer än 100 000 personer.

Eld, luft, vatten och kärlek – samtida cirkus och konstsimmare

AQUANAUTS med Cirkus Cirkör föddes ur ett unikt samarbete mellan konstsimmare och nycirkusartister. Föreställningen karaktäriseras därför av framföranden i olika element såsom vatten, luft och eld. Ensemblen består av mer än 50 artister, däribland professionella cirkusartister, konstsimmare på elitnivå och en stor del amatörkonstsimmare. Tillsammans förmedlar de ett viktigt budskap: Alla får vara den de är vi hör ihop och kärleken övervinner allt.

Aquanauts kreativa team

Regi

Jesper Nikolajeff, Cirkus Cirkör. Cirkusartist och regissör med mångårig erfarenhet. Jesperhar bland annat medverkat i över 400 föreställningar med Cirkus Cikörs största succé, Wear it like a crown.

Konstnärlig ledare Aquanauts

Pompe Hedengren är konstnärlig ledare för Aquanauts och driver designstudion Stockholm Graphics som skapar bilder och berättelser för Svenska kulturinstitutioner.

Koreografi

Katalin Herngren Bachry, konstsimstränare och danskoreograf. Katalins arbete som konstsimstränare skildras bland annat i den prisbelönta dokumentären Män som simmar.

Camilla Hammarström, nycirkuskoreograf med mångårig erfarenhet som dansare, danspedagog och  av att skapa event för Cirkus Cirkör.