Cirkusaktivism

Konsten att bygga en bättre värld

Uppkäftigt engagemang är Cirkus Cirkörs första ledstjärna. Att ifrågasätta, utforska, utmana och kritiskt granska. Särskilt det som sägs vara omöjligt – och sedan med passion och hängivenhet satsa och våga genomföra just det omöjliga. Därför är det också självklart för Cirkus Cirkör att arbeta med aktivism på olika sätt långt utanför scenen. Där föreställningar kan växa till världsomspännande rörelser, och cirkusens magi leda till verklig förändring.

 • På lina för blotta livet

  I somras gick deltagare från kursen Lines & Wires på lina över floden Corrib i Galway, Irland. I floden har många unga människor tagit livet av sig genom åren, men nu fick vattnet istället bli spelplats för det mod och den beslutsamhet som krävs för att ta sig över den på lina. Projektet drevs av våra vänner på Galway Community Circus. Nu har minidokumentären om LifeLine släppts – och HÄR kan du även läsa ETC-artikeln från i somras.

 • Cirkus möter garn i världsomspännande fredsrörelse

  Sedan 2013 har tusentals stickat fred med oss. Under sin resa runt om i världen har föreställningen Knitting Peace engagerat och mött fredsstickare som delat med sig av sina verk och tankar kring att sticka fred.

 • Kvinnliga värden förändrar världen.

  Innan föreställningen Epifónima fylldes foajen med författarsamtal, normkritisk dans, fotoutställning, musik, poesi och mycket mer. Rörelsen pågick mellan 2018 och 2019.

 • Integration i teaterfoajén

  Sida vid sida med föreställningen Limits rullade Fear to Action som hyllar alla de eldsjälar som jobbar med integration och gränsöverskridande. I Östersund ordnades fiskdamm, i Stockholm föreläsningar och fotoutställningar, i Västerås konstauktion. Varje spelplats hyllade sina lokala projekt.

Följ Cirkör!

Turnéplaner, kurser, sociala projekt och allt annat vi har på gång: Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om allt som är relevant för både arrangörer, publik och dig som bara är nyfiken på cirkus.