Nyheter

CARE - EU project presentation

4 Mars 2015

CARE är ett nätverk som skapats för att ge internationell artister och kompanier möjlighet att kollektivt, genom tvärvetenskapliga möten och samarbeten, höja frågor för att fördjupa och stärka det konstnärliga arbetet inom nycirkus. Den 26 ...

4 Mars 2015

CARE är ett nätverk som skapats för att ge internationell artister och kompanier möjlighet att kollektivt, genom tvärvetenskapliga möten och samarbeten, höja frågor för att fördjupa och stärka det konstnärliga arbetet inom nycirkus. Den 26  mars presenteras EU-projektet CARE i Cirkörhuset. Under presentationen kommer de artister, regissörer och administratörer som har deltagit i projektet att berätta om sina forskningserfarenheter. Presentationen är öppen för alla intresserade.

CARE partners
Tjeckien: Cirk La Putyka, Finland: Circo Aereo, Frankrike: Cahin-Caha och Un Loup Pour L’Homme, Island: Nordic House, Norge: Cirkus Xanti, Sverige: Cirkus Cirkör.
 

Projektet stöds av EU Culture.

Subcase 2014

14 Februari 2014

Cirkus Cirkör deltar på Subcase 2014, 12-14 februari, som anordnas av Subtopia. Subcase är ett showcase för nordisk nycirkus och riktar sig till organisationer som presenterar eller stöttar scenkonst. Cirkör presenterar Present Pastime, ett work-in-progress, och förest...

14 Februari 2014

Cirkus Cirkör deltar på Subcase 2014, 12-14 februari, som anordnas av Subtopia. Subcase är ett showcase för nordisk nycirkus och riktar sig till organisationer som presenterar eller stöttar scenkonst. Cirkör presenterar Present Pastime, ett work-in-progress, och föreställningen Knitting Peace.

Cirkus- och koreografilabb

3 Februari 2014

Under vecka 6 (3-7 feb) håller C.A.R.E. ett Cirkus- och koreografilabb i Cirkör LAB. 20 artister och dansare från Cirkus Cirkör/Sverige, Cirkus Xanti/Norge, Circ la Putyka/Tjeckien, Cahin-Caha/Frankrike, Circo Aereo/Finland, Nordic House/Island med verkar. Labbet är en undersö...

3 Februari 2014

Under vecka 6 (3-7 feb) håller C.A.R.E. ett Cirkus- och koreografilabb i Cirkör LAB. 20 artister och dansare från Cirkus Cirkör/Sverige, Cirkus Xanti/Norge, Circ la Putyka/Tjeckien, Cahin-Caha/Frankrike, Circo Aereo/Finland, Nordic House/Island med verkar. Labbet är en undersökande process där deltagarna bl a tittar på hur kroppar kommunicerar med varandra och hur de berättar en historia utan att gå in i representationeller symbolism.

Cirkus Cirkör & Botkyrka kommun i Paris

29 Maj 2013

Den 29 maj deltar Cirkus Cirkör i ett heldagsseminarium på Svenska Institutet i Paris. Seminariet hålls tillsammans med Botkyrka kommun, Umeå kulturhuvudstad 2014, Mac/Val och Vitry-sur-Seine. Det kommer till stor del fokusera på det lyckade samarbetet mellan Cirkus Cirkör...

29 Maj 2013

Den 29 maj deltar Cirkus Cirkör i ett heldagsseminarium på Svenska Institutet i Paris. Seminariet hålls tillsammans med Botkyrka kommun, Umeå kulturhuvudstad 2014, Mac/Val och Vitry-sur-Seine. Det kommer till stor del fokusera på det lyckade samarbetet mellan Cirkus Cirkör och Botkyrka kommun. Cirkörs och Botkyrka kommuns presentation kommer att visa hur de, under de senaste 10 åren, arbetat för att få en förbisedd förortskommun i Stockholm till en plats som är långt ifrån lagom. På kvällen visas akter ur Cirkus Cirkörs förestållning Knitting Peace i Svenska Institutets trädgård. Gratis inträde. Anmälan till seminariet sker till institutsuedois@si.se.

Cirkör in the Hood får pris

26 April 2013

Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris gick i år till Cirkör in the Hood. Motivering: "Ungdomarna som först inte alls trodde på projektet ”Cirkör in The Hoods” eller på sin egen förmåga att kunna jobba med cirkus eller driva projekt driver nu p...

26 April 2013

Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris gick i år till Cirkör in the Hood.

Motivering:

"Ungdomarna som först inte alls trodde på projektet ”Cirkör in The Hoods” eller på sin egen förmåga att kunna jobba med cirkus eller driva projekt driver nu på sina egna villkor projektet vidare. Ungdomarna har lyft sig själva till en nivå som de inte trodde var möjlig.
 
Filippa Rinman, ledare och initiativtagare, har med sin varma känsla, stora kunskap och starka engagemang lyckats med att dra igång projektet och inte gett upp trots en lång process. En idé har gett resultat efter många års envist och målinriktat arbete. Magnus Jonsson är ny ledare och fortsätter arbetet med samma engagemang och klokskap."

Provdag på nycirkusprogrammet

5 Mars 2013

Den 13 mars, i Cirkus Cirkörs Cirkushall, är det provdag för gymnasiesökande till S:t Botvids gymnasiet/Cirkus Cirkörs nycirkusprogram.

5 Mars 2013

Den 13 mars, i Cirkus Cirkörs Cirkushall, är det provdag för gymnasiesökande till S:t Botvids gymnasiet/Cirkus Cirkörs nycirkusprogram.

Gymnasiepresentationer årskurs 3

19 Februari 2013

Gymnasieelever från årskurs 3 har slutredovisning nu i februari och mars. Först ut är föreställningen "Somna om" av och med artisterna Embla Granqvist Hjulström, Maja Isaksson och Karoline Mortensen. De spelar på Riksteatern i Hallunda i Studio 4, 22-23...

19 Februari 2013

Gymnasieelever från årskurs 3 har slutredovisning nu i februari och mars. Först ut är föreställningen "Somna om" av och med artisterna Embla Granqvist Hjulström, Maja Isaksson och Karoline Mortensen. De spelar på Riksteatern i Hallunda i Studio 4, 22-23 februari (läs mer här). Den följs upp av "En föreställning med gästspel av Skorpan" av och med artisterna Klara Sköldulf Philipp och Katarina Wallenborg som spelar på Vår Teater i Gröndal 2-3 mars (läs mer här).

Med stöd av Cirkus Cirkör, S:t Botvids gymnasium, Drömdeg och Kulturskolan Stockholm

Urpremiär för Knitting Peace

22 Januari 2013

Den 24 januari är det urpremiär i Marseille på Cirkus Cirkörs nya föreställning Knitting Peace. Föreställningen är en andra fas i en längre process där Cirkör undersöker cirkusens innersta egenheter och genom olika uttryckssätt förs...

22 Januari 2013

Den 24 januari är det urpremiär i Marseille på Cirkus Cirkörs nya föreställning Knitting Peace. Föreställningen är en andra fas i en längre process där Cirkör undersöker cirkusens innersta egenheter och genom olika uttryckssätt försöker göra dem allmängiltiga, något som alla kan förstå, förundras och häpna inför. Knitting Peace är regisserad av Tilde Björfors.

Den 15 februari spelar Knitting Peace för första gången i Sverige. Den visas i Cirkus Cirkörs nyinvigda cirkushall i Alby, Botkyrka. Föreställningen kommer sedan att spelas på Stora teatern i Göteborg och på Dansens hus i Stockholm innan den går på Sverige- och världsturné.

Cirkus Cirkör underhåller på årets Nobelfest!

5 December 2012

Det var tio år sedan Cirkus Cirkör senast stod värd för divertissemanget under Nobelmiddagen. Nu gör vi det igen! Den 10 december 2012 fyller vi Blå Hallen med akrobater, trapetsartister, lindansare, musiker, barn, gamla och unga. "När vi fick äran att...

5 December 2012

Det var tio år sedan Cirkus Cirkör senast stod värd för divertissemanget under Nobelmiddagen. Nu gör vi det igen! Den 10 december 2012 fyller vi Blå Hallen med akrobater, trapetsartister, lindansare, musiker, barn, gamla och unga.

"När vi fick äran att medverka på Nobelfesten för 10 år sedan ledde det bl.a. till nya bekantskaper och långsiktiga samarbeten med forskare från Karolinska institutet, som har lagt grunden till både föreställningar och gemensamma forskningsprojekt. Att 10 år senare återfå detta hederfulla uppdrag får oss att slå volter av glädje!"
Tilde Björfors, Cirkus Cirkörs grundare och konstnärliga ledare.

Begränsad bemanning under juli

9 June 2012

Under juli har Cirkus Cirkör ej full bemanning och vissa verksamheterna har semesterstängt under ett par veckor.

9 June 2012

Under juli har Cirkus Cirkör ej full bemanning och vissa verksamheterna har semesterstängt under ett par veckor.

Pages