Nyheter

Cirkus Cirkör och Stora Teatern startar nycirkusskola i Göteborg

19 Juni 2014

Under hösten 2014 arrangerar vi en nycirkusskola tillsammas med Stora Teatern i Göteborg, där barn och unga får utveckla sina cirkusdrömmar och prova det till synes omöjliga tillsammans med en trygg Cirkör-pedagog som vet att allt är möjligt och...

19 Juni 2014

Under hösten 2014 arrangerar vi en nycirkusskola tillsammas med Stora Teatern i Göteborg, där barn och unga får utveckla sina cirkusdrömmar och prova det till synes omöjliga tillsammans med en trygg Cirkör-pedagog som vet att allt är möjligt och som själv är ett levande bevis på att det går att upphäva tyngdlagen.

Cirkus Cirkörs och Stora Teaterns nycirkusskola äger rum på Stora Teatern mellan 6 september och 16 november. Totalt 120 barn och ungdomar får då möjlighet att under tio träningstillfällen lära sig några av nycirkusens alla konster.

Här kan du läsa mer: https://goteborg.se/wps/portal/storat/program

Öppettider för Manegen i sommar

16 Juni 2014

Eftersom det är semestertider ser öppettiderna för daglig träning annorlunda ut - se schemat här nedan. Vecka 25: STÄNGT Vecka 26-29: Måndag-fredag kl 10.00-14.00 (stängt 10-11 juli) Vecka 30: STÄNGT Vecka 31-32: Måndag-fredag kl 10.00-14.00...

16 Juni 2014

Eftersom det är semestertider ser öppettiderna för daglig träning annorlunda ut - se schemat här nedan.

Vecka 25: STÄNGT

Vecka 26-29: Måndag-fredag kl 10.00-14.00 (stängt 10-11 juli)

Vecka 30: STÄNGT

Vecka 31-32: Måndag-fredag kl 10.00-14.00

Vecka 33: STÄNGT

Höstterminen startar åter vecka 34. Mer information finns på http://manegen.org/daglig-traning/

Vänligen notera även att många på kontoret har semester och finns inte tillgängliga i samma utsträckning som vanligt.  

Subcase 2014

14 Februari 2014

Cirkus Cirkör deltar på Subcase 2014, 12-14 februari, som anordnas av Subtopia. Subcase är ett showcase för nordisk nycirkus och riktar sig till organisationer som presenterar eller stöttar scenkonst. Cirkör presenterar Present Pastime, ett work-in-progress, och förest...

14 Februari 2014

Cirkus Cirkör deltar på Subcase 2014, 12-14 februari, som anordnas av Subtopia. Subcase är ett showcase för nordisk nycirkus och riktar sig till organisationer som presenterar eller stöttar scenkonst. Cirkör presenterar Present Pastime, ett work-in-progress, och föreställningen Knitting Peace.

Cirkus- och koreografilabb

3 Februari 2014

Under vecka 6 (3-7 feb) håller C.A.R.E. ett Cirkus- och koreografilabb i Cirkör LAB. 20 artister och dansare från Cirkus Cirkör/Sverige, Cirkus Xanti/Norge, Circ la Putyka/Tjeckien, Cahin-Caha/Frankrike, Circo Aereo/Finland, Nordic House/Island med verkar. Labbet är en undersö...

3 Februari 2014

Under vecka 6 (3-7 feb) håller C.A.R.E. ett Cirkus- och koreografilabb i Cirkör LAB. 20 artister och dansare från Cirkus Cirkör/Sverige, Cirkus Xanti/Norge, Circ la Putyka/Tjeckien, Cahin-Caha/Frankrike, Circo Aereo/Finland, Nordic House/Island med verkar. Labbet är en undersökande process där deltagarna bl a tittar på hur kroppar kommunicerar med varandra och hur de berättar en historia utan att gå in i representationeller symbolism.

Cirkusartister seglar med Briggen Tre Kronor

1 June 2013

10 ungdomar från cirkusprogrammet vid S:t Botvids gymnasium mönstrar på Briggen Tre Kronor för att segla en vecka under The Tall Ship´s Race. Seglingen pågår mellan 19-27 juli.

1 June 2013

10 ungdomar från cirkusprogrammet vid S:t Botvids gymnasium mönstrar på Briggen Tre Kronor för att segla en vecka under The Tall Ship´s Race. Seglingen pågår mellan 19-27 juli.

Internationellt ungdomsmöte på Cirkus Cirkör

29 Maj 2013

Mänskliga rättigheter är temat när ungdomar möts från Youth in Action i Cirkus Cirkörs cirkushall för att träna och skapa en cirkusföreställning ihop. Den 6–13 augusti träffas 36 ungdomar och 12 ungdomsledare från 8 olika EU-lä...

29 Maj 2013

Mänskliga rättigheter är temat när ungdomar möts från Youth in Action i Cirkus Cirkörs cirkushall för att träna och skapa en cirkusföreställning ihop.

Den 6–13 augusti träffas 36 ungdomar och 12 ungdomsledare från 8 olika EU-länder i Cirkus Cirkörs cirkushall i Alby för att lära känna varandra, utbyta erfarenheter och tillsammans arbeta fram en föreställning. Föreställningen kommer att visas upp på en av Europas största ungdomsfestivaler ”We Are Sthlm” i Kungsträdgården i Stockholm, och i Botkyrka kommun.

Youth in Action är ett europeiskt nätverk med ungdomar från olika länder som träffas för att träna cirkus tillsammans och arbeta med frågor kring mänskliga rättigheter. Deltagarländer är Finland, Sverige, Frankrike, Belgien, Luxemburg, Irland, Storbritannien, Tjeckien. Projektet är finansierat av EU:s Youth in Action Programme, Botkyrka kommun och Cirkus Cirkör.

Cirkus Cirkör & Botkyrka kommun i Paris

29 Maj 2013

Den 29 maj deltar Cirkus Cirkör i ett heldagsseminarium på Svenska Institutet i Paris. Seminariet hålls tillsammans med Botkyrka kommun, Umeå kulturhuvudstad 2014, Mac/Val och Vitry-sur-Seine. Det kommer till stor del fokusera på det lyckade samarbetet mellan Cirkus Cirkör...

29 Maj 2013

Den 29 maj deltar Cirkus Cirkör i ett heldagsseminarium på Svenska Institutet i Paris. Seminariet hålls tillsammans med Botkyrka kommun, Umeå kulturhuvudstad 2014, Mac/Val och Vitry-sur-Seine. Det kommer till stor del fokusera på det lyckade samarbetet mellan Cirkus Cirkör och Botkyrka kommun. Cirkörs och Botkyrka kommuns presentation kommer att visa hur de, under de senaste 10 åren, arbetat för att få en förbisedd förortskommun i Stockholm till en plats som är långt ifrån lagom. På kvällen visas akter ur Cirkus Cirkörs förestållning Knitting Peace i Svenska Institutets trädgård. Gratis inträde. Anmälan till seminariet sker till institutsuedois@si.se.

Cirkör in the Hood får pris

26 April 2013

Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris gick i år till Cirkör in the Hood. Motivering: "Ungdomarna som först inte alls trodde på projektet ”Cirkör in The Hoods” eller på sin egen förmåga att kunna jobba med cirkus eller driva projekt driver nu p...

26 April 2013

Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris gick i år till Cirkör in the Hood.

Motivering:

"Ungdomarna som först inte alls trodde på projektet ”Cirkör in The Hoods” eller på sin egen förmåga att kunna jobba med cirkus eller driva projekt driver nu på sina egna villkor projektet vidare. Ungdomarna har lyft sig själva till en nivå som de inte trodde var möjlig.
 
Filippa Rinman, ledare och initiativtagare, har med sin varma känsla, stora kunskap och starka engagemang lyckats med att dra igång projektet och inte gett upp trots en lång process. En idé har gett resultat efter många års envist och målinriktat arbete. Magnus Jonsson är ny ledare och fortsätter arbetet med samma engagemang och klokskap."

Provdag på nycirkusprogrammet

5 Mars 2013

Den 13 mars, i Cirkus Cirkörs Cirkushall, är det provdag för gymnasiesökande till S:t Botvids gymnasiet/Cirkus Cirkörs nycirkusprogram.

5 Mars 2013

Den 13 mars, i Cirkus Cirkörs Cirkushall, är det provdag för gymnasiesökande till S:t Botvids gymnasiet/Cirkus Cirkörs nycirkusprogram.

Gymnasiepresentationer årskurs 3

19 Februari 2013

Gymnasieelever från årskurs 3 har slutredovisning nu i februari och mars. Först ut är föreställningen "Somna om" av och med artisterna Embla Granqvist Hjulström, Maja Isaksson och Karoline Mortensen. De spelar på Riksteatern i Hallunda i Studio 4, 22-23...

19 Februari 2013

Gymnasieelever från årskurs 3 har slutredovisning nu i februari och mars. Först ut är föreställningen "Somna om" av och med artisterna Embla Granqvist Hjulström, Maja Isaksson och Karoline Mortensen. De spelar på Riksteatern i Hallunda i Studio 4, 22-23 februari (läs mer här). Den följs upp av "En föreställning med gästspel av Skorpan" av och med artisterna Klara Sköldulf Philipp och Katarina Wallenborg som spelar på Vår Teater i Gröndal 2-3 mars (läs mer här).

Med stöd av Cirkus Cirkör, S:t Botvids gymnasium, Drömdeg och Kulturskolan Stockholm

Pages