Cirkus Äldre de Luxe

Projektet Cirkus Äldre De Luxe är nu avslutat. Cirkus Cirkör har sedan 2009 drivit cirkus i äldrevården som ett pilotprojekt i Botkyrka kommun. Ett stöd från PostkodLotteriet gjorde det möjligt för Cirkör att erbjuda ett kostnadsfritt besök på äldreboenden i hela landet.

Äldre de Luxe bestod av:

  1. Cirkusshowen ”På flygande fot” eller "Varité Vad Ni Vill". Där de boende fick träffa artisterna efter föreställningen.
  2. ”Sittcirkus” för de äldre. Rörelseträning, tex att jonglera med bollar, sjalar och balansera med fjädrar.
  3. Kompetensutveckling för personalen: Äldreboendets medarbetare fick en två timmar lång workshop om hur de skulle kunna fortsätta ha regelbunden rörelseträning med de äldre.

De boende var överlyckliga och tyckte både sittcirkusen och föreställningen var jättebra. De som såg föreställningen i går ville se en repris och vid sittcirkusen var det mycket skratt och stort engagemang.” / Bella Dzabirov, tillförordnad enhetschef på Rosengården. Läs hela artikeln på Nynäshamn.se

”Arrangemanget var mycket uppskattat bland såväl boende som personal – ett stort tack för den personliga touchen för uppdraget!!!!!” / Andreas Thorstensson, verksamhetschef särskilt boende för äldre i Tumba